Utstillinger

Ny som utstiller? – Ingen problem!

Norsk Marsvinforening holder minimum 3 utstillinger i året med gratis inngang. Det finnes mange ulike raser innen marsvin, både langhår, glatthår og strihår
i ulike farger og tegninger. På våre utstillinger kan man se et bredt utvalg av disse og slå av en hyggelig marsvinprat. På utstillingene våre har vi også en egen
kjæledyrklasse (petclass) der alle marsvin kan delta uavhengig av alder og utseende, raserene eller ikke.

Påmelding til petclass skjer på selve utstillingen.
Man går først gjennom en innsjekk for å hindre smitte av ulike sykdommer og utøy. Deretter får man påmeldingsblanketter som man fyller ut med alder, kjønn på marsvinet osv.

Det lønner seg å klippe klør og passe på at marsvinet er rent før utstillingene. Når ditt marsvin blir ropt opp lønner det seg å ha en håndduk eller et brett å vise frem marsvinet for dommeren på. Dommeren dømmer etter kriterier for petclass standarden, og vil gjerne forklare under veis.

Etter bedømming vil det som oftest holdes en finale, og deretter premieutdeling. I petclass deles det også ut cert, hvor marsvinet på opptjene 3 cert fra 2 ulike dommere for å kunne få tittel som Norsk Petutstillings Champion (NpuCh)